104486 104486 104486 104486 104486 104486 104486

Yamaha CX-A5200

Surroundprosessor - Titan

Oppdag fremtiden innen hjemmekino med 11.2-kanals forforsterkeren CX-A5200 AVENTAGE. Yamahas anerkjente CINEMA DSP HD3 kombinert med Dolby Atmos® og DTS:X™ gir deg en uovertruffen hjemmekinoopplevelse.
Varenr: 129511
24 949,-
-+
Bestillingsvare (18 dager)

Fri frakt på ordre over 1.000,-

14 dagers retur både i butikk og på nett

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSUPPORT
Beskrivelse

AVENTAGE Separate Komponenter tar deg stadig til nye høyder innen spennende hjemmeunderholdning. I jakten på det ultimate innen hjemmekino, setter Yamaha en ny standard for ytelse og innovasjon.

  • AVENTAGE 11.2-kanals forforsterker
  • SURROUND:AI optimaliserer automatisk surround-effekten i sanntid
  • Dolby Atmos og DTS:X med CINEMA DSP HD3
  • HDMI® (7 inn / 3 ut) med Dolby Vision™ og Hybrid Log-Gamma
  • Studio-kvalitets ESS DAC (ES9026 PRO x 2)
  • MusicCast multirom-teknologi for lyd i flere rom
  • Amazon Alexa-kompatibel stemmestyring* (*Tilgjengelighet varierer med region)

 

Yamaha CX-A5200

 

SURROUND:AI

AI-teknologien som er innebygd i DSP analyserer scenen og skaper deretter den optimale surround-effekten for å gjengi filmlyden med best mulig effekt. Denne AI-en analyserer øyeblikkelig scener ved å fokusere på forskjellige lydelementer som dialog, bakgrunnsmusikk, omgivelseslyder og lydeffekter, og optimaliserer automatisk surround-effekten i sanntid. Resultatet er en overbevisende følelse av uttrykksfull kraft utover konvensjonelle lydfelteffekter, noe som gir deg den best mulige underholdningsopplevelsen som det er mulig å oppnå i dag.

 

Yamaha CX-A5200

 

En ny æra innen lyd. Dolby Atmos og DTS:X

Ingenting trollbinder et publikum mer enn en stor grandios skjerm og den mektige surroundlyden på kino. Objektbasert lyd bringer denne altomsluttende følelsen videre til fantastiske nye høyder ved hjelp av tak høyttalere og eksakt plassering av lyder, ikke bare rundt den som lytter, men opp og ut i 3D-rommet. Sammen med Dolby og DTS har Yamaha tatt med denne nyeste utviklingen innen kino-surroundlyd til hjemmet med en forbausende høy grad av realisme og uovertruffen utførelse.

 

Yamaha CX-A5200

 

En helt ny dimensjon innen lyd.

I tillegg til konvensjonell kanalbasert lyd er det mulig å opprette et 3D-rom der separate akustiske elementer har fri bevegelse. Dette gir en følelse av gjenstanders bevegelse over publikum, som realiserer filmskapernes visjon. Forbedret CINEMA DSP HD3 inneholder signalbehandlingsalgoritmer som øker følelsen av virkelighet enda mer. Hjemmekinoopplevelsen maksimeres av høytytende prosessorer – og som med stor nøyaktighet reproduserer en ny dimensjon av realisme med en følelse av tilstedeværelse som ikke ligner noe annet system du tidligere har opplevd.

 

Yamaha CX-A5200

 

Automatisk kalibrert, avansert lydoptimalisering

YPAO R.S.C. (Reflected Sound Control) R.S.C. analyserer romakustikken med den medfølgende YPAO-mikrofonen og gjør automatiske justeringer for å kunne gi best mulig lyd i akkurat ditt rom. Ved kalibreringen benyttes R.S.C. for å korrigere tidlige refleksjoner. Det gjøres for å oppnå surroundlyd i studio-kvalitet. YPAO 3D gir automatisk optimering av lydparametere som maksimerer 3D-lydfeltet for CINEMA DSP HD3, samt Dolby Atmos og DTS:X. 64 biters EQ-beregning med høy presisjon gjør det mulig å få fram den mest naturlige romakustikken som mulig i rommet.

 

Yamaha CX-A5200

 

Profesjonell ESS DAC

CX-A5200 har to av de nyeste ESS SABEL PRO Premier DAC (ES9026 PRO), som gir den state-of-the-art 32-bits ytelsen. I tillegg minimerer DAC-ene også støynivået og oppnår et utrolig signal-til-støy-forhold.

 

Yamaha CX-A5200

 

Effekttransformator med ny design

I streben etter dynamiske uttrykk bruker CX-A5200 en stor, modifisert effekttransformator til å maksimere ytelsen til den nye ESS DAC. Dyp og mektig lyd oppnås med forbedret regulering av kraft, og en tykk messingplate demper uønskede vibrasjoner fra transformatoren til omkringliggende kretser.

 

Yamaha CX-A5200

 

Kraftig og solid bunnplate

Stabilisering av chassiset er nøkkelen til forbedret ytelse og dyp og mektig basslyd. CX-A5200 oppnår dette ved hjelp av en tykk solid bunnplate som stabiliserer hele strukturen for å oppnå optimal lyd.

 

Yamaha CX-A5200

 

Balanserte koblinger og høykvalitets XLR-terminaler

Elektrisk støy/brum er et ofte forekommende problem ved kabling på grunn av tilkobling av andre AV-komponenter, koblingene mellom dem eller fra andre kilder med ekstern støy. For å sikre at CX-A5200 ikke påvirkes av denne støyen, brukes balanserte koblinger som er svært motstandsdyktige mot støy og brum – samme type som vanligvis brukes i profesjonelt lydutstyr. Selv den ubalanserte RCA-koblingen bruker en jordet transmisjonsmetode som oppnår enkel balansert transmisjon. XLR-terminaler gjør det mulig å bruk av lange kabler. CX-A5200 gjør det også mulig med balansert tilkobling av high-end kildekomponenter, som CD-spillere.

 

Yamaha CX-A5200

 

Utformet for Dolby Atmos

Yamaha har flere plasseringsmønstre for tilstedeværelseshøyttalere som støtter Dolby Atmos – for å skape det perfekte lydfeltet som vil være ideelt for din konfigurasjon. Alle oppsett kan reproduseres nøyaktig, inkludert 3D rommet hos CINEMA DSP samt Dolby Atmos. Videre optimaliserer YPAO R.S.C. lyttemiljøet og utnytter fullt ut den detaljerte lokaliseringsfunksjonen for rom til Dolby Atmos.

 

Yamaha CX-A5200

 

MusicCast

Velkommen til en ny standard innen Multi-Rom lyd. MusicCast gjør det enklere enn noen gang å dele lyd rundt i hjemmet. CX-A5200 gir deg en rekke underholdningsalternativer når den er tilkoblet MusicCast-systemet. For eksempel kan alt fra CD-er, TV-lyd og til og med vinylplater streames trådløst til andre MusicCast-enheter ved hjelp av vår smidige og intuitive app. MusicCast støtter lyd med høy oppløsning og kan fylle et hvert rom med høykvalitets lyd fra enhver type lydkilde. CX-A5200 leverer uovertruffen fleksibilitet for et fullstendig integrert lydsystem for hjemmet.

 

Yamaha CX-A5200

 

En verden av musikk

Utforsk en helt ny verden av musikk med musikkstreamingtjenester* innebygd. Praktisk synkronisert med musikkstreamingkontoer som du har tilgang til fra PC eller smartenheter – det har aldri vært en bedre måte å oppdage nye artister eller lytte til favorittlåtene dine på.

*Tilgjengeligheten av streamingtjenester varierer etter region.

 

Yamaha CX-A5200

 

Nå snakker vi

«Alexa, ask MusicCast. to play Favourite 1 in the kitchen». Med Alexa-integrert stemmestyring er det bare å spørre. CX-A5200 gir deg full kompatibilitet med alt stemmestyrt utstyr fra Amazon. Velkommen til det Smarte hjem.

*Tilgjengeligheten av stemmestyring via Amazon Alexa varierer fra region til region.

 

Yamaha CX-A5200

 

Det er bare å koble til

CX-A5200 har Bluetooth® for enkel og praktisk trådløs musikkstreaming fra smartenheter inkludert smarttelefoner, nettbrett og laptoper. iTunes- og iOS-brukere kan benytte seg av AirPlay® til å trådløst strø lyd fra kompatible enheter.

 

Yamaha CX-A5200

 

Utvidet garanti

Yamaha tilbyr utvidet garanti på produktene i Aventage serien. Ved å registrere ditt produkt utvides garantiperioden fra 2 til 3 år. Produktet må registreres innen 6 måneder etter innkjøpsdato. Den forlengede garantien er kun gyldig om den opprinnelige innkjøpskvitteringen leveres inn sammen med garantibeviset. Du vil motta garantibeviset via e-post umiddelbart etter at produktet er registrert. Du kan registrere ditt produkt her.

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Farge Titan
Gruppe 2 Hjemmekino
Gruppe 3 Diverse
Merke Yamaha


Surround Sound Processing

 
Surround:AI Yes
CINEMA DSP Yes (HD3)
DSP Programs 34
Dialog Level Adjustment Yes
Virtual Presence Speaker Yes (with Virtual Rear Presence Speakers)
Virtual Surround Back Speaker Yes
Dialogue Lift Yes (no presence speakers required)
SILENT CINEMA / Virtual CINEMA DSP Yes (Virtual CINEMA FRONT)
Dolby Atmos Yes
Dolby TrueHD Yes
Dolby Digital Plus Yes
Dolby Digital Yes
DTS:X Yes
DTS-HD Master Audio Yes

Audio Features

 
File Format MP3 / WMA / MPEG-4 AAC: up to 48 kHz / 16-bit, ALAC: up to 96 kHz / 24-bit, FLAC: up to 384 kHz / 24-bit, WAV / AIFF: up to 384 kHz / 32-bit, DSD: up to 11.2 MHz
Pure Direct Yes (with video on mode)
Compressed Music Enhancer Yes
High-resolution Music Enhancer Yes
YPAO multi-point measurement Yes with R.S.C. (Reflected Sound Control) , 3D, 64-bit High Precision EQ Calculation and Angle Measurement
YPAO Volume Yes
Adaptive DRC (Dynamic Range Control) Yes
Initial Volume & Maximum Volume Setting Yes
A.R.T. Wedge Yes
Audio Delay Yes (0-500 ms)
DA Converter ESS 384 kHz / 32-bit SABRE PRO Premier DAC™ ES9026PRO x 2 (for all channels incl. presence speakers)

Video Features

 
4K Ultra HD Pass-through and upscaling Yes (4K / 60p, 4:4:4)
HDMI 3D passthrough Yes
HDMI eARC Yes (via future firmware update)
HDMI Audio Return Channel Yes
Component upconversion Yes
HDMI upscaling Yes (Analogue to HDMI / HDMI to HDMI)
Video adjustment Yes
Deep Color/x.v.Color/24Hz Refresh Rate /Auto Lip-Sync Yes

Connectivity

 
MusicCast Surround Yes
HDMI Innganger/Utganger 7 / 3 (HDCP2.2, HDR10 / Dolby Vision / HLG and BT.2020 compatible)
HDMI CEC Yes (SCENE, Device Control)
USB Input USB Memory, Portable Audio Player
Network Port Yes
Wi-Fi Yes (2.4 / 5 GHz)
AirPlay Yes
Bluetooth Yes
Front AV Input USB / Analogue Audio
Digital Audio Input/Output: Optical 3 / 0
Digital Audio Input/Output: Coaxial 3 / 0
Analog Audio Input/Output XLR Balance: 1 / 0, RCA Unbalance: 9 (front 1) / 0
Platespiller Inngang Yes
XLR Terminal Yes
Component Video Input/Output 2 / 0
Composite Video Input/Output 4 / 0
Preout XLR Balance: 11.2 ch, RCA Unbalance: 11.2 ch
Headphone Output 1

Tuner Section

 
FM/AM-Tuner Yes (FM only)
DAB Tuner Yes (Availability varies by region.)

User Interface

 
On-screen display Graphical User Interface
SCENE SCENE PLUS (8 sets)
App Control Yes (iPhone / iPad / Android phone / tablet)
Web Browser Control Yes
Remote control Yes (Full LED Backlight)

Zone Control

 
Sone 2 Audio Output Preout / HDMI
Sone 3 Audio Output Preout
Sone 4 Audio Output HDMI
Zone Video Output HDMI / Component / Composite
Zone HDMI Yes (Advanced HDMI Zone Switching)
Zone B Output HDMI
Zone GUI Yes
RS-232C Interface Yes
Trigger utganger 2
Fjernkontroll (IR) Innganger 1 / 1
Party Mode Yes

General

 
Standby Power Consumption (IR only) = 0.1W
Auto Power Standby Yes
ECO mode Yes
Mål (B x H x D) 435 x 193 x 474 mm (with antenna up: 435 x 270 x 474 mm)
Vekt 15.2 kg
Downloads

About HDCP 2.3 flyer

Additional Features(Bluetooth Transmission function)

Additional Features(MusicCast Surround function)

CX-A5200 MX-A5200 Connection Example

CX-A5200 Owner’s Manual

Tilbehør
Alternativer
SUPPORT
104486