Rega Elex-R og Sonus Faber Lumina III Forsterker og høyttalere - Valnøtt Rega Elex-R og Sonus Faber Lumina III Forsterker og høyttalere - Valnøtt Rega Elex-R og Sonus Faber Lumina III Forsterker og høyttalere - Valnøtt Rega Elex-R og Sonus Faber Lumina III Forsterker og høyttalere - Valnøtt Rega Elex-R og Sonus Faber Lumina III Forsterker og høyttalere - Valnøtt Rega Elex-R og Sonus Faber Lumina III Forsterker og høyttalere - Valnøtt Rega Elex-R og Sonus Faber Lumina III Forsterker og høyttalere - Valnøtt

Rega Elex-R og Sonus Faber Lumina III

Forsterker og høyttalere - Valnøtt

Sonus Faber Lumina III og Rega Elex-R er en kombinasjon som passer som hånd i hanske. Forsterkeren har god kontroll på høyttalerne, og lyden fremstår som naturlig og besnærende.

Tester av Rega Elex-R: 

What Hi Fi Rega Elex-R

Tester av Sonus Faber Lumina III: 

Stereopluss Sonus Faber Lumina III test review  Hi-Fi Choice recommended SF Lumina III Stereopluss aarets produkt 2020-2021 Lumina III

Varenr: 113479
28 990,-Tilbudspris
Førpris: 35 985,-
-+
green-stock-icon2 på nettlager

Fri frakt på ordre over 1.000,-

Rask levering

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerKundeanmeldelser
Beskrivelse

Sonus Faber Lumina III - Gulvstående høyttaler

 

Sonus Faber Lumina er en stor nyhet for deg som er glad i god lyd og godt design. Her får du en høyttaler som virkelig ivaretar Sonus Fabers rike tradisjon, og gir deg en lydkvalitet og gjennomført byggekvalitet som savner sidestykke i denne prisklassen. Lumina III har et elegant og unikt design med et slankt kabinett som gjør høyttaleren meget plasseringsvennlig. Man kjenner umiddelbart igjen den varme og naturlige lyden Sonus Faber er så kjent for. Det er ikke så rart, for Lumina låner teknologi fra sine langt mer påkostede storebrødre.

 

 • 3-veis gulvstående høyttaler
 • 29mm DAD diskantelement
 • 15 cm mellomtone element med faseplugg
 • 2 x 15 cm basselementer
 • Stealth Reflex bassport system
 • Frekvensområde: 40 – 24.000 Hz
 • Følsomhet: 89 dB
 • Nominell impedans: 4 ohm
 • Anbefalt forsterkereffekt: 50 – 250 watt

 

 

Lumina

Lumina er et latinsk ord som betyr «lys», men også en kilde til energi og liv. For Sonus Faber er det også et akronym med en dypere mening.

 

LU fra LUMINA Luksus, er å verdsette dyrebare øyeblikk, å oppdage nyanserte detaljer og meningsfulle inntrykk. Dette ordet uttrykker Sonus Fabers dedikerte streben etter å gi alle en luksuriøs opplevelse av musikk, og deres lange tradisjon for artistisk håndverk og raffinerte materialer.
   
MI fra LUMINA Minimal, er Sonus Fabers tilnærming til høyttalerdesign. Det enkle er ofte det beste, og ved å tilstrebe det som er essensen i designet gir Lumina deg det som er Sonus Fabers kjerneverdier kombinert med evnen til å levere utrolige prestasjoner fra et enkelt design.
   
NA fra LUMINA Naturlig, er ordet du tenker på når du hører på Lumina. Naturlig lyd er selve nerven i Sonus Fabers designfilosofi, og går som en rød tråd i alle deres høyttalere. Naturlig lyd gjør at musikken føles mer ekte, og du tenker ikke på at du hører på god lyd. Du bare nyter musikk!!

 

Design

Lumina er lett gjenkjennelig som en ekte Sonus Faber høyttaler. Med sin elegante frontbaffel i flerlags treverk får elementene det perfekte fundament til å flytte luft, og sammen med kabinettet som er kledd i sort skinn gir den høyttaleren sitt unike designuttrykk. Krom-ringene rundt elementene fremhever formene og gir høyttaleren et kontrastfylt utseende. Kabinettets proporsjoner er nøye utregnet for å gi høy ytelse fra en kompakt konstruksjon.

 

 

Sonus Faber Limina III

 

 

Diskant med DAD teknologi

Lumina benytter en 29mm Kurtmueller silke-dome med DAD teknologi (samme som du finner i Sonetto). DAD (Damped Apex Dome) er en lokal demping av dome-diskantens toppunkt som reduserer motfasen som dette området ofte produserer. I en standard diskant-dome vil måten dette området oppfører seg på, forårsake at høye frekvenser rulles tidlig av. Diskanter med DAD teknologi tillater en mer presis og utvidet gjengivelse av høye frekvenser.

 

 

Sonus Faber Limina III

 

 

Mellomtone element

I Lumina III finner du den samme mellomtonen som sitter i den mer påkostede serien Sonetto. Den 15 cm store membranen er fremstilt med naturlige materialer som består av en blanding av lufttørket cellulosemasse og naturlig fiber. Mellomtonen har en faseplugg, som gir spolen bedre kjøling og et bredere spredningsmønster, slik at du kan nyte god lyd i hele rommet.

 

 

Sonus Faber Limina III

 

 

Basselementer

Lumina III er utstyrt med 2 stk 15 cm basselementer. Basselementene er spesielt utviklet fra "scratch" til Lumina høyttaleren og har membraner laget av papp-masse. Materialvalget gir perfekt sammenheng med resten av høyttalerens lydbilde.

 

 

Sonus Faber Limina III

 

 

Stealth Reflex bassport

Luminas bassport system heter Stealth Reflex, og er konstruert for å gi høyttaleren størst mulig fleksibilitet, slik at du kan finne den perfekte plasseringen i ditt rom. På Lumina III er bassporten nedad rettet og plassert i bunnen av høyttaleren. Høyttaleren låter glimrende enten du setter den nær en bakvegg eller frem på gulvet.

 

 

Sonus Faber Limina III

 

 

Terminaler og delefilter

Høyttaleren er utstyrt med to par terminaler som lar deg benytte bi-wire kabler eller forsterkere satt opp som bi-amping. Som i Sonus Fabers mer påkostede modeller benytter man et delefilter med Paracross topologi. Dette er et semi-balansert delefilter design der utvalgte spoler og kondensatorer er plassert i filterets negative fase. Dette gjør delefilteret mindre sensitivt for elektromagnetisk støy og gir bedre definert lyd.

 

 

Sonus Faber Lumina III

 

 

Sonus Faber – håndlaget lyd

Sonus Faber fikk sin beskjedne begynnelse i 1981 i Vicenza, Italia. Selskapet ble grunnlagt av Franco Serblin, en mann som var trollbundet av musikk, skjønnhet og lyd. Serblin var fasinert av ideen om høyttalere som ikke bare musikkgjengivere, men som musikalske instrumenter. Han fant inspirasjon fra Cremona, hjem til mestere fra fiolinens gullalder som Stradivari, Guarneri og Amati. Serblin ønsket å hedre de gamle mesternes teknikk, innsikt og intuisjon, og ga sitt selskap navnet Sonus Faber; latin for «håndlaget lyd».

 

Med et stadig voksende rykte ga Sonus Faber seg i kast med nye og ambisiøse prosjekter, og etter hvert legendariske høyttalere som Guarnari Homage, Stradivari Homage, Extrema og den nyere Olympica serien så dagens lys.

 

Sonus Faber bruker i dag store ressurser på forskning og utvikling, og bruker sine 100% egenutviklede elementer i sine konstruksjoner. Høyttalerne produseres for hånd i Italia, med lokale underleverandører fra Italia og Europa.

 

 

Sonus Faber Lumina

 

 

 

Rega Elex-R - Stereoforsterker

 

Rega Elex-R er en ny, høyspesifisert integrert forsterker på 2 x 72 watt i 8 ohm. Rega har benyttet sin egen nyutviklede teknologi i forsterkeren og klart å kombinere meget gode lydegenskaper med høy brukerkomfort. Forsterkeren har flere konstruksjonsmessige fellestrekk med Brio-R og Elicit-R.

 

Rega har utviklet en unik volumkontroll som består av en aktiv og passiv regulering med feedback som sikrer optimal kanalbalanse og best mulig signal/støy forhold uansett lydnivå.

 

Elex-R er strømsterk og dynamisk, Rega benytter 150Watts lav impedans Sanken Darlington utgangstransistorer som gir en lydsignatur tilsvarende for mange klasse A-konstruksjoner.

 

 • Høyspesifisert integrert stereoforsterker
 • 2 x 72 watt RMS i 8 ohm
 • 2 x 90 watt RMS i 6 ohm
 • 2 x 113 watt RMS i 4 ohm
 • Kraftig strømforsyning, polypropylen-kondensatorer i signalveiene
 • Platespillerinngang for MM-pickup
 • Tape monitor-utgang
 • Fjernkontroll
 • Kraftig og tung kabinettutførelse
 • Utviklet og produsert i England

 

Teknisk info

Sonus Faber Lumina III - Gulvstående høyttaler

 

System 3-way floorstanding loudspeaker system. Vented box design.
Drivers

Tweeter: 29mm high definition DAD driver. Visco-elastically baffle decoupling. Sonus faber design.

Midrange: 150mm cone driver. Ultra-free compression basket, Sonus faber design. Special custom diaphragm made with a blend of traditional cellulose pulp and other natural fibers, developed according to the most natural sound. Ultra-dynamic performance and high linearity.

Woofer: 2x150mm cone drivers. Ultra-free compression basket, Sonus faber design. Special custom diaphragm made with a blend of traditional cellulose pulp and other natural fibers, developed according to the most natural sound. Ultradynamic performance and high linearity.

Crossover Optimized amplitude/phase response for optimal space/time performance “Paracross topology”. Crossover frequencies: 350 and 3500 Hz.
Frequency response 40 Hz – 24.000 Hz
Sensitivity 89dB SPL (2.83V/1m)
Nominal impedance 4 ohm
Suggested amplifier poweroutput 50W – 250W undistorted signal
Long-term max input voltage (IEC-268-5) 22V rms
Dimensions (HxWxD) 989 x 228 x 277,7 mm
Weight 15.9 Kg each


Rega Elex-R - Stereoforsterker

 

Mål (B x D x H): 43,2 x 32,5 x 8,2 cm

Tilbehør
Alternativer
Kundeanmeldelser
140149