102177

Monitor Audio CT280-IDC - stk

Takhøyttaler 8", 15,6 cm dyp

Monitor Audio CT280-IDC er en diskret innfellingshøyttaler med høy lydkvalitet. Den innovative modulen med mellomtone og diskant er justerbar slik at den kan rettes inn mot lytteposisjon. Høyttaleren er bestykket med en 8" C-CAM-bass, en invertert 4" C-CAM RST mellomtone og en 1" C-CAM Gold Dome diskant.
Varenr: 120754
3 895,-
-+
3+ på nettlager

Fri frakt på ordre over 1.000,-

14 dagers retur både i butikk og på nett

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørSUPPORT
Beskrivelse

Monitor Audio CT280-IDC er en diskret innfellingshøyttaler med høy lydkvalitet. Den innovative modulen med mellomtone og diskant er justerbar slik at den kan rettes inn mot lytteposisjon. Høyttaleren er bestykket med en 8" C-CAM-bass, en invertert 4" C-CAM RST mellomtone og en 1" C-CAM Gold Dome diskant.

 

  • 3-Veis konstruksjon
  • Mellomtone og diskant kan vinkles
  • 8" basselement
  • Boundary Compensation-bryter
  • Høyfrekvens nivåbryter (+3 dB / 0 dB / -3 dB)
  • Monteringsdybde 156mm
  • Kutthull 247mm

 

Gold Dome C-CAM diskant

Gold Dome C-CAM-diskanten er produsert i en keramisk belagt aluminium/magnesium-legering som er anodisert med gull til en bestemt tykkelse for å oppnå ideell stivhet og demping. Membranens geometri er utviklet ved hjelp av avanserte modelleringsverktøy for å gi optimal ytelse og sørger for at elementets første oppbrytningspunkt er over 35kHz. Dette gir en svært lineær frekvensrespons og strekker seg langt videre utenfor det hørbare området. Det brede frekvensområdet matcher det som er tilgjengelig av musikk- og filmformater i HD-oppløsning. Gulldomen er tynnere, lettere og stivere og derfor mer effektiv enn diskantdomer produsert i andre materialer, og reduserer dermed forvrengning i det hørbare frekvensområdet.

 

C-CAM basselementer

C-CAM-materialet (en keramisk belagt aluminium/magnesium-legering) ble opprinnelig utviklet av luftfartsindustrien for jetmotorkomponenter. Materialets stive og lette egenskaper gjør det spesielt egnet til å benyttes som høyttalermembraner og Monitor Audio har raffinert bruken av dette materialet i sine mellomklassehøyttalere over flere år. Den ekstremt stive og lette C-CAM-membranen gjør elementet i stand til å motstå oppbrytning og sørger for at bassområdet blir gjengitt presist og dynamisk med svært lav forvrengning.

 

IDC

Monitor Audios LCR innfellingshøyttalere benytter en unik invertert diskant/mellomtone modul som kan justeres inntil 18 grader. Dette gjør at man kan finne en diskret plassering for høyttaleren og likevel rette lyden inn mot lytteposisjon. Med IDC-modulen installert, blir disse elegante høyttalere en ekte 3-veis konstruksjon, som gir overlegen ytelse og fleksibilitet sammenlignet med tradisjonelle 2-veis høyttalere med fastmontert mellomtone og diskant. Den inverterte 4" mellomtonen gir overlegen spredning av lyden og gjør at mellomtone/diskant modulen kan monteres så langt frem i kabinettet som mulig for å unngå diffraksjonseffekter.

 

RST

Rigid Surface Technology (RST) er inspirert av den Japanske kunstformen Origami, der et veldig lett materiale (som papir) kan styrkes ved å lage små og presise folder på overflaten. Monitor Audio har brukt dette prinsippet når de designet CAM/RST-koner for GX og RX-modellene. Ved hjelp av sofistikert datamodellering (Finite Element Analysis) er GX bass/mellomtonen styrket med en rekke radiale ribber, mens RX-konen har et mønster av strategisk plasserte groper. RST gjør konen vesentlig sterkere og man kan benytte tynnere og lettere materialer som gjør elementet mer presist med lavere forvrengning. RST-mønsteret bidrar også til å redusere stående bølger som oppstår i membranoverflaten.

 

Boundary Compensation-bryter

Hvordan en høyttaler spiller vil påvirkes av hvordan den er plassert i forhold til andre flater i rommet. Setter man en frittstående høyttalere nærmere en vegg vil den ofte låte "tykkere og mer boomy" fordi veggen vil være med på å farge lyden. Dersom en innfellingshøyttaler monteres nærmere en sidevegg enn midt på veggen vil lyden på samme måte bli farget av nærliggende flater. Boundary Compensation gjør det mulig å kompensere for denne forvrengningen og man er i større grad garantert at høyttaleren spiller rent og klart.

Teknisk info

Produktinformasjon

Farge Hvit
Gruppe 2 Høyttalere
Gruppe 3 Innbyggingshøyttaler
Merke Monitor Audio


Frequency Response 50 Hz – 30 kHz
Nominal Impedance 6 ohms
Sensitivity (1W@1M) 90 dB
Maximum SPL 111.6 dBA
Power Handling (RMS) 120 W
Recommended Amplifier Requirements 30 – 120 W
Drive Unit Complement 8” C-CAM cone bass driver, pivoting IDC module housing:
4” C-CAM RST inverted mid range driver
1” C-CAM Gold Dome tweeter
Adjustment Controls HF Level Switch (+3 dB / 0 dB / -3 dB)
Boundary Compensation Switch
Overall Diameter (Including Grille) 285 mm
Overall Depth (Including Grille) 160 mm
Mounting Depth 156 mm
Cut-Out Hole Diameter 247 mm
Fixing Type 3 position Tri-Grip dog fixings
Construction Material Mineral filled ABS, RoHS compliant
Pre-Construction Bracket CB8 Pre-Construction Bracket (Green)
Weight 3.42 kg
Tilbehør
SUPPORT
102177