101342 101342 101342 101342 101342 101342 101342 101342

Monitor Audio Gold 200 (G5)

Gulvstående høyttalere - Sort høyglans

Selv om den er kompakt, får du med Gold 200 en fullverdig tre-veis høyttaler. To kraftige 6,5” elementer og ekte MPD bånddiskant gir deg en høyttaler som sparker godt i fra seg, samtidig som den er utrolig presis og har en naturtro gjengivelse med lav forvrengning. Pris pr. par.

Tester av Monitor Audio Gold 200: 

Hi Fi Plus Monitor Audio Gold 200 TheAudiophile Man MA Gold 200 Soundstage Monitor Audio Gold 200

Varenr: 129152
42 995,-
-+
Bestillingsvare (21 dager)

Fri frakt på ordre over 1.000,-

14 dagers retur både i butikk og på nett

Lik pris på nett og i butikk

BeskrivelseTeknisk infoTilbehørAlternativerSUPPORT
Beskrivelse

Selv om den er kompakt, får du med Gold 200 en fullverdig tre-veis høyttaler. To kraftige 6,5” elementer og ekte MPD bånddiskant gir deg en høyttaler som sparker godt i fra seg, samtidig som den er utrolig presis og har en naturtro gjengivelse med lav forvrengning.

 

  • Bånddiskant med MPD-teknologi (Micro Pleated Diaphragm)
  • C-CAM RDT II®-elementer *
  • Avansert konstruksjon
  • Kraftig og presis

 

Teknologi fra Platinum II serien

Teknologien bak basselementene er hentet og re-utviklet fra Platinum II serien. * C-CAM RDT II®-elementet er støpt som en hel skål uten skjøter og svake punkter i membranen. Den ekstremt stive og lette C-CAM-membranen gjør elementet i stand til å motstå oppbrytning og sørger for at bassområdet blir gjengitt presist og dynamisk med svært lav forvrengning. RDT II lamineringen av membranen gir økt stivhet og redusert forvrenging takket være sandwich-konstruksjonen. Denne er sammensatt av flere ultratynne membraner, bundet til en Honeycomb Nomex-kjerne. Den bakre membranen er laget av et vevet karbonfibermateriale mens den fremre membranen benytter C-CAM-materialet.

 

Monitor Audio har utviklet en ny kobling av svingspole og membran som kalles DCF (Dynamic Coupling Filter). Koblingen er en presist kalibrert nylonring som er konstruert for å være svært stiv helt opp til delefrekvensen og myk over. Dette gjør at høyfrekvens forvrengning som oppstår i elementet blir dempet og kontrollert. Nylonringen er perforert for å gi spolen bedre kjøling samtidig som den utjevner lufttrykket bak membranen. Resultatet er et mer effektivt element og mer naturlig lyd.

 

Gold 200 bruker noe så sjeldent som en ekte bånd-diskant; deres egenutviklede MPD (Micro Pleated Diaphragm) diskant. Det unike med denne diskanten er åtte ganger større membranflate, og samtidig mindre bevegelig masse enn noen tilsvarende domediskant. Magnetene er plassert bak membranen og elementet oppfører seg litt som et superraskt trekkspill som kan gi en frekvensrespons opptil 100kHz. Resultatet er at foldene presser luften ut med større kraft enn om membranen var ubrettet. Luften presses ut av foldene fem ganger raskere enn membranen beveger seg og er dermed et særdeles effektivt diskantelement.

 

Nytt i femtegenerasjon av Gold-serien er mellomtonekonstruksjonen. Et spesialutviklet C-CAM 64mm mellomtoneelement er nøye konstruert sammen med bånddiskanten for å gi en ekstremt presis plassering av lyden. 

 

 

Monitor Audio Gold 200 (G5) gulvhøyttaler

 

 

Nøye gjennomtenkt konstruksjon

Gold serien bruker også Monitor Audio sin patenterte HiVe®II bassrefleksport som hindrer portstøy og gir mindre forvrenging i bassgjengivelsen.

 

Alle elementene bruker Monitor Audio’s unike og geniale innfesting i form av en gjennomgående bolt som fester baksiden av elementene til baksiden av kabinettet. Dette gir perfekt sentrering og innfesting av elementet uten stresspunkter som vanlige skruer i kurven vil gjøre. I tillegg vil denne bolten stive av og sette kabinettet i spenn og dermed senke resonanser ytterligere.

 

Alle modellene i Gold serien bruker «Pureflow» internkabel i sølvbelagt kobber, og påkostede komponenter i delefiltrene. Gold serien har i tillegg terminalpanel i støpt aluminium og gullbelagte kontakter i høyeste kvalitet.

 

Kabinettet er meget solid bygget i kjent Monitor Audio stil i 18mm MDF. Den kurvede formen, sammen med komplisert og påkostet intern avstiving gir minst mulig forvrenging og «kabinettlyd».

 

 

Monitor Audio Gold 200 (G5) gulvhøyttaler

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Farge Sort
Gruppe 2 Høyttalere
Gruppe 3 Gulvstående høyttaler
Merke Monitor Audio


Systemformat 3-veis
Frekvensrespons (-6dB) 35 Hz – 50 kHz
Sensitivitet dB (1W@1M) 88 dB
Nominell impedanse 4 Ohm
Minimus impedanse 3.4 Ohm @ 1 kHz
Max. SPL (dBA) 114 dBA (par)
Effektpåtrykk (RMS) 200 Watt
Anbefalt forsterkereffekt 80 - 200 Watt
Bassport Bass Reflex. Dobbel HiVe II port system
Crossover Frequency L.F/ M.F: 650 Hz M.F/ H.F: 3.5 kHz
Elementer 2 x 6 1/2” RDT II longthrow bass driver, 1 x 21/2” C-CAM mellomtone, 1 x MPD high frequency transducer
Dimensjoner (inkl. grill og terminaler) (H x B x D) 950 x 195 x 330.6 mm
Dimensjoner (inkl. outriggere og såikes) (H x B x D) 997 x 282.8 x 387.8 mm
Vekt (pr. stk) 22 kg
Tilbehør
Alternativer
SUPPORT
101342