home Meny close
menu Meny

Nå skal musikken nytes trådløst

Visste du at du kan få ekte Hi-Fi lyd helt trådløst?

Trådløs lyd er et begrep som omfatter mange produkter til forskjellige situasjoner: Fra små bærbare blåtann-høyttalere til multiromsystemer som lar deg spre musikk i alle rom i huset. Dette kan være en jungel å orientere seg i, og vil vi gjerne hjelpe deg!

I våre butikker kan du få demonstrert trådløse produkter i alle kategorier og prisklasser slik at du får oppleve hvilken forskjell det utgjør, og du kan finne produktet som passer akkurat til dine behov.

Høyttalere med Bluetooth

Den enkleste kategorien av trådløs lyd er blåtannhøyttalere (Bluetooth). De kommer i alle størrelser og kvalitetsnivåer og lar deg enkelt spille av musikk direkte fra telefon og nettbrett. Kvaliteten på overføringen er ikke like høy som det man kan få med overføring via trådløst nettverk. Likevel er Bluetooth ideelt for høyttalere som skal tas med på reise eller ut i parken. Det er i denne kategorien Bluetooth-høyttalerevirkelig skinner.

Selv om mange Bluetooth-høyttalere ligner hverandre, er det massevis av små forskjeller under overflaten som du bør ta i betraktning før du kjøper. Det er også forskjell på hvor godt de låter, den største er ikke nødvendigvis den beste. Hos oss får du hjelp til å velge høyttaleren som passer til akkurat dine ønsker og behov.

Soundgarden selger bare høyttalere fra anerkjente produsenter som er godt konstruert. Slik vet du at de gir en lydopplevelse du kan glede deg over – selv fra de minste modellene. Til hjemmebruk anbefaler vi riktignok at man tar steget litt mer over i hi-fi-verdenen med et skikkelig anlegg. Ta gjerne turen innom oss og opplev hvilken forskjell det kan utgjøre.

Se våre Bluetooth-høyttalere

Trådløs lyd i alle rom

Ønsker du å kunne høre på musikk i hele huset? Kanskje til og med at musikken «følger» deg fra rom til rom? I så fall er nok et trådløst multiromsystem noe for deg! Med disse systemene kan du dele huset inn i soner, og spille forskjellig – eller samme – musikk på forskjellige steder. Alt styrer du fra mobil eller nettbrett, og du kan spille av både din egen musikk og bruke strømmetjenester og nettradio.

De fleste multiromsystemer omfatter både frittstående høyttalere med innebygget forsterker, og mottakere man kan koble til eksisterende musikkanlegg. Noen har også mottakere med innebygget forsterker, slik at du enkelt kan sette sammen et minianlegg med et par små høyttalere.

Mange multiromsystemer krever at alle produktene er fra samme produsent, så dette er noe man bør ta i betraktning når man skal velge. Med alternativer som Google Chromecast og Apple AirPlay 2 kan man imidlertid gjøre om enhver aktiv høyttaler eller forsterker om til en multiromhøyttaler. Flere og flere produkter fra mange produsenter begynner dessuten å få denne funksjonaliteten innebygget.

I våre butikker kan du få demonstrert multiromløsninger i flere klasser og fra flere produsenter, slik at du kan finne den riktige løsningen for akkurat ditt hjem! Husk også at et multiromanlegg krever en god trådløs router. Vi har et godt utvalg routere som gir deg en stabil og problemfri lydtilværelse.

Se våre multiromsystemer

Gjør stereoanlegget trådløst

Hvis du setter skikkelig stor pris på god lyd har du kanskje et godt stereoanlegg allerede. Heldigvis er det enkelt å gjøre eksisterende anlegg klare for trådløs lyd, og det trenger ikke gå på bekostning av lydkvalitet.

Dersom du først og fremst ønsker å spille av musikk du har lagret på en harddisk kan en nettverksstrømmer være et godt alternativ. Disse kan lese av musikk fra en tilkoblet disk, eller hente via nettverk, og kan enkelt betjenes fra fjernkontroll eller smarttelefon. Felles for disse er at de støtter avspilling av høyoppløste lydformater for den beste Hi-Fi-opplevelsen. De fleste har også støtte for strømmetjenester og nettradio.

Dersom du ønsker å integrere anlegget ditt i et multiromsystem, slik at du kan dele musikken til andre rom i huset, tilbyr de fleste slike systemer en enhet som kan kobles til eksisterende anlegg. I så fall kan det være at man bør koble denne gjennom en DAC for å sørge for å få den beste lydopplevelsen.

Enten du vil integrere anlegget ditt i et multiromanlegg du har fra før, eller bare vil ha muligheten til å spille musikk trådløst, har vi i Soundgarden produktene som gjør det mulig. Stikk gjerne innom en av lydspesialistene våre for en demonstrasjon.

Se våre nettverksspillere

Trådløse Hi-Fi høyttalere

Visste du at trådløse høyttalere har vokst opp? De «tunge» Hi-Fi-aktørene har også kommet på banen og sørger for at du kan nyte kompromissløs trådløs lyd fra plasseringsvennlige og elegante produkter. Vi i Spaceworld Soundgarden har selvfølgelig plukket ut de aller beste.

Dynaudio sin Focus XD-serie består av to gulvstående modeller og en bokhyllehøyttaler, alle støtter trådløs lydoverføring av høyoppløste formater fra Dynaudio Connect. De kan også fint fungere i multirom, både med andre Focus XD-høyttalere og Xeo-serien til Dynaudio. Det er bare å koble kildene dine til Connect og høyttalerne til strøm, så er du i gang!

Det franske merket Devialet har tatt verden med storm med sine kompakte High End Expert-forsterkere og innovative Phantom aktive høyttalere. Alle produktene er klare for multirom etter oppdateringer og støtter også AirPlay for integrering med eksisterende systemer.

Både Devialet og Dynaudio finner du hos våre lydspesialister, dette er produkter som virkelig bør oppleves! Det er ikke lenger noe tvil om at den trådløse fremtiden allerede er her.

Se stativhøyttalere Se gulvstående høyttalere