home Meny close
menu Meny

Dette er lydjulegavene hjemmet ditt ønsker seg!

Du kjøper gave til din kjære, til barna, mamma, pappa, nevøer og nieser. Men når ga du boligen din en skikkelig julegave sist?

En gave til hjemmet er en gave hele familien får glede av. De som har hjemmet sitt på julegavelisten kjøper gjerne multiromslyd, altså høyttalere i flere rom. Men det er ikke bare å gå til butikken og plukke det du synes ser kult ut. Hva må man derfor tenke på når man skal ha multiromslyd?

– Det første du må tenke på er at du ofte binder deg til ett merke når du begynner å handle. Alle systemene har litt forskjellig utvalg, så du må derfor være sikker på at merket du velger har alt du trenger. Så er det hva du skal bruke det til – skal du ha det bare til musikk eller til TV også? Dette er noe vi mer enn gjerne hjelper deg med, forteller Jakob Hansen, som er butikksjef i Soundgarden Haugesund.

Han fremhever også at du må sikre at du har godt nok trådløst nett hjemme. I tillegg skal det være enkelt i bruk. Alle i husstanden er jo gjerne ikke like teknisk innsiktsfulle.

– Alle skal kunne bruke det, og ikke bare pappa! Når det er sagt er de aller fleste av dagens multiromssystemer både enkle å bruke og sette opp. De fleste lar seg koble opp i løpet av en halvtime, og da er det oppdateringen som tar tid – ikke selve oppkoblingen.

Hvis du synes hjemmet ditt fortjener en julegave, har Jakob funnet frem noen favoritter fra hyllene.

Tibo Kameleon 4 trådløs høyttaler

Det lett spesielle navnet kommer av at du kan bytte deksler på den, slik at den matcher interiøret ditt. Tibo Kameleon 4 har 40 watt utgangseffekt, og er et flott sted å starte når du skal bygge multiromsløsning. Start med denne, og kjøp en til så har du stereo. Så kan du supplere med den mindre Tibo Kameleon Touch, som du kan stemmestyre med Alexa, på kjøkkenet og soverommet. Kameleon 4 har større kabinett og større lyd, og egner seg dermed for større rom. Trenger du enda mer lyd kan du gå for Tibo Kameleon 6. Og som med alle andre multiromssystemer styrer du selvsagt alt fra en app.

Yamaha MusicCast 20

Yamaha MusicCast 20 som bakhøyttalere i et surroundanlegg

Denne er super å starte med når du skal ta steget inn i Yamahas vidunderlige verden av trådløse multiromssystemer. MusicCast 20 har mulighet for hurtigvalg, så det er bare å trykke på en knapp og du får lyd før du har fått den første kaffekoppen. Den er kompatibel med Alexa, så begynn gjerne med MusicCast 20 på kjøkkenet eller soverommet. Kobler du to sammen har du stereo. Fortsett med MusicCast 50 på stua, så har du snart lyd i alle rom.

Dynaudio MusicCast 20

MusicCast 20 kan også brukes sammen med en trådløs subwoofer, og den kan selvsagt kombineres med alt av MusicCast-enheter fra Yamaha – også som trådløse bakhøyttalere til hjemmekinoreceivere og lydplanker. For øvrig har Yamaha den kanskje mest brukervennlige appen

Dynaudio Music

Dynaudio Music 7

Dette er design i særklasse, og den stilige, spenstige og spesielle formen på Dynaudio Music-familien er med på å gjøre lyden bedre. Siden høyttalerne sitter tett er diskant- og mellomtoneelementene skrånet utover for å få en bedre stereoeffekt. Dynaudio Music er en veldig fin familie når det gjelder lyd – fra de minste på kjøkkenet til de største som også fungerer utmerket som TV-lyd.

Dynaudio Music-familien

Dynaudio Music 1 – Har blitt spesielt anbefalt i Lyd & Bilde. Den har 8 timers batteritid, og gir deg en vanvittig kvalitet både design og lyd med 2x40 watt utgangseffekt. Du kan spille via egen app, med Bluetooth eller Airplay. NoiseAdapt gjør at høyttalerne tilpasser seg støyen som er i rommet, og RoomAdapt sprer lyden ut til alle kriker og kroker av rommet den står i. Og den gjør det automatisk – du behøver ikke gjøre noe for å få perfekt lyd.

Dynaudio Music 3 – Dette er en større versjon med samme funksjonalitet, og denne  har også over 8 timer batteritid og utgangseffekt på 3x40 watt.

Dynaudio Music 5 – Denne har ikke batteri, men til gjengjeld har den optisk digital lydinngang hvis du vil koble til TV-en. I tillegg har den fjernkontroll. Music 5 gir deg en samlet utgangseffekt på 250 watt, og den har en børstet aluminiumsramme rundt slik at den ser enda mer eksklusiv ut.

Dynaudio Music 7 – Også denne er spesielt anbefalt i Lyd & Bilde, og hele 300 watt utgangseffekt gir deg en helt annen lydkvalitet enn du forventer fra denne typen høyttalere. Music 7 har som femmeren heller ikke batteri, men den har den samme børstede aluminiumsrammen, fjernkontroll og optisk digital inngang. I tillegg har den HDMI-inngang for sømløs tilkobling til tven. Det gjør at du kan styre volumet med fjernkontrollen til TVen.

Og apropos familie – alle i familien din kan ha sin egen musikkprofil de spiller fra. Det gjør at selv om dere har samme musikkonto, så kan dere spille forskjellig musikk på ulike høyttalere via Dynamic Music-appen.

Harman/Kardon Citation

Harman/Kardons familie heter Citation. Familien er stor og består av flere høyttalere som kan brukes enkeltvis eller sammen. Neste år kommer også lydplanker, gulvstående- og bakhøyttalere. Citation er et multiromssystem på lik linje som det for eksempel Yamaha har. Har får du i tillegg stemmestyring med Google Assistant, den har chromecast innebygget slik at du kan koble i multirom med andre produkter som også har dette. Og selvsagt har den Bluetooth. Fremdeles ikke overbevist? Vel, Harman/Kardon Citation 500 vant EISA-Award for beste smarthøyttaler 2018-2019. Så bra er den

HK Citation 500 Black Kitchen

– Alexa: Play Glade jul

En av de store snakkisene det siste året er stemmestyrte høyttalere. Det er nesten ikke måte på hva du kan be Google, Alexa, Siri og alle de andre om å gjøre for deg – som for eksempel å spille akkurat den musikken du ønsker.

Ta turen innom oss i Soundgarden og se på alle mulighetene ny teknologi gir deg i hjemmet ditt! Da finner du kanskje gaven du egentlig ønsker deg?

Her finner du din nærmeste Soundgarden.