home Meny close
menu Meny

Julegavene du egentlig ønsker deg

Hvorfor ikke unne deg selv en ekstra julegave? En som garantert blir brukt og som du får glede av hver eneste dag i mange år fremover?

Lyd kan du få så rimelig du bare ønsker. Skal du ha god lyd, koster det mer. Men hva er forskjellen på et rimelig og et mer kostbart anlegg? Er det verdt å bruke penger på lyd?

– Det er det absolutt, og forskjellen er enkelt og greit lydkvalitet. Med et mer påkostet anlegg kommer du nærmere på artisten og musikken, og du får mer glede av det. Du får en opplevelse av å være til stede i musikken på en helt annen måten enn med rimeligere anlegg—de klarer ikke å gjengi de samme detaljene. Mange vil dessuten påstå at de får en helt annen livskvalitet med god lyd, sier en entusiastisk Andreas Sveen Bjørnstad, som er butikksjef hos Soundgarden Oslo Centrum.

Du lurer kanskje også på om du får bedre lyd med et kablet anlegg kontra et trådløst? Ifølge Andreas avhenger det av flere faktorer.

– Med et kablet anlegg har du flere muligheter til å justere på lyden i forhold til ørene og preferansene dine. Du kan velge en høyttaler med én type lyd og en forsterker med en annen type lyd. Dermed kan du skreddersy lyden på en mye mer presis måte enn du kan med aktive høyttalere. I tillegg har et tradisjonelt anlegg med en dedikert forsterker flere innganger og dermed flere bruksområder—og følgelig flere muligheter til å bygge på anlegget enn du har med en trådløs aktiv høyttaler.

Andreas har tatt en runde i butikken sin og funnet frem gavene som bokstavelig talt ligger på øverste hylle—både når det gjelder kvalitet, design og lyd.

Hegel H190 stereoforsterker med DAC

Hegel H190 interiørbilde

Her snakker vi high end, og dette er drømmeforsterkeren til veldig, veldig mange kunder og kolleger. Hegel H190 har med sin enorme stømforsyning og skyhøye dempningsfaktor nok krefter til å drifte de aller fleste høyttalere, og som alle andre av produktene fra Hegel får også denne skamros i alt av verdens lydpresse. Blant annet sier Lyd & Bilde at H190 nok en gang setter en helt ny standard i prisklassen og at den kan måle seg mot hvem som helst. Hegel H190 har en utrolig høyt oppløst DAC (Digital to Analog Converter), i tillegg til at den har både Airplay og andre streamingmuligheter. Dette er en forsterker alle lydkjennere bør komme innom og høre på!

Monitor Audio Silver 300 gulvhøyttaler

Monitor Audio er kjent for høy kvalitet, og nok en gang har de laget en fantastisk gulvstående høyttaler som spiller all musikk lekende lett—fra klassisk via elektronica til skranglete garasjerock. Uansett sjanger låter Monitor Audio Silver 300 engasjerende og oppløst uten skarpe kanter. Det er samtidig en veldig lettplassert høyttaler som ikke er vanskelig å få til å låte bra, selv i krevende rom. Den kommer i mange farger, så spørsmålet er jo om du vil fremheve den med kontrastfarge eller om den skal gå mest mulig i ett med resten av interiøret?

Monitor Audio Silver 300

SVS SB-4000 subwoofer

SVS SB-4000 subwoofer

Denne er rå! Du får den i to utgaver—høyglans og matt. SVS SB-4000 gikk nylig til topps i EISA-Award, der den ble kåret til beste subwoofer for hjemmekino. Det er ikke rart, for den har noen “insane” specs: 1200 watt forsterker med 4000 watt peak, og det på et 13,5 tommers element med en enorm slaglengde. Dette gjør at denne basskassen gir deg gjentatte knyttneveslag i mellomgulvet når du ser på film eller hører på musikk. SVS SB-4000 er nemlig utrolig rask og kan fint brukes til begge deler. Du har full kontroll med DSP-styring med egen fjernkontroll og via app. Uten tvil den beste subwooferen vi har hørt til denne prisen!

Devialet Gold Phantom trådløs høyttaler

Devialet Gold Phantom med Treepod stativ

Dette er den perfekte miksen av design, funksjonalitet og lydkvalitet. I Devialet Gold Phantom får du det samme fra en liten, sexy rund ball som du ellers kun får fra store gulvhøyttalere. Faktisk kan de spille med et lydtrøkk tilsvarende 108 decibel! Og de er tøffe å se på når basselementene jobber. Gold Phantom har Airplay, bluetooth, enkel og intuitiv app, optisk digitalinngang til TV-en og kan bygges ut til to stereohøyttalere eller et komplett multiromssystem. Dette er rett og slett den tøffeste trådløse høyttaleren på markedet!

Pro-Ject 2Xperience DC Acryl platespiller

Det er jo noen som lurer på hvorfor man skal høre på vinyl når det finnes Spotify. Til det er svaret at det er mye høyere lydkvalitet på vinyl enn på Spotify. Ja, du har et stort musikkbibliotek, men det er lett å gå seg vill. Det er noe helt eget å sitte og lytte til en hel plate med favorittartisten din—når du har coveret mellom hendene får du en helt annen tilknytning til musikken. Og så lukter vinyl noe helt spesielt. For de som har musikk som hobby er en platespiller et must.

Pro-Ject 2Xperience Acryl

Denne røveren er en av de beste spillerne fra Pro-Ject i denne prisklassen. 2Xperienc DC Acryl er en tøff platespiller med lekkert futuristisk design, og helstøpt karbon tonearm gjør at du får en fantastisk lyd. Ekstrem mekanisk stabilitet og elektronisk hastighetsjustering gir deg overlegen lydkvalitet, og spilleren kommer ferdig montert med Ortofon 2M Silver pickup.

Visste du forresten at du kan bruke platespiller i de fleste multiromssystemer? Det er faktisk så enkelt som å koble platespilleren til en av høyttalerne.

Lydjulegaven til den som har alt

– Hvilken kostbare julegave ville du gitt til deg selv?

– Jeg ville gitt meg en hodetelefonforsterker, og da aller helst Chord Hugo 2 som jeg kan bruke sammen med mine Audeze hodetelefoner, smiler Andreas.  

Hvilken julegave ville du gitt til deg selv? Du finner gavene du egentlig ønsker deg hos Soundgarden.